You have 1.36L of OJ and theres 4 people that you need to share it to. How much OJ does each person get?

One way to do it is you round the 1.36L to 1L. Then if you divide it by 4 it equals 0.25. Then if you get the .36 and divide it by 4 you get 0.9 and if you add that with the 0.25 you get 0.34L. So everyone will get 0.34L of OJ.

How do you multiply by decimals? First we will look at dividing by .5

Multiplying by decimals is the same thing as dividing by whole numbers. But how is that possible?

If you multiply something by less than 1 you're going to get a smaller number than the number you are dividing by. 2x.5= 1. Its the same as 2 divided by 2.

eg. 46x2.5

Let's break it down.

40x2=80 6x2=12

80+12=92

Now we have the decimal part.

When you see x.5 it means to divide by 2

So 40 multiplied by .5 really means 40 divided by 2

40 divided by 2 equals 20

6 divided by two equals 3

20+3=23

92+23=115

So 46x2.5= 115

Here's a video that might help.

One thing the video brought up is that even though it looks like the answer is 3,864 you have to consider the numbers after the decimal point that hold value. In the equation the digits .1 and .4 are after the decimal point so you move the decimal point two places to the left. You will get 38.64 instead of 3,864.

I'm sorry about the fact that my keyboard doesnt have a divide button on it.

Remember: Math Links page 57-59 numbers 3-21 isn't homework

Here's an excellent link to a website that explains the concept of multiplying decimals well.

Younger sister says it only costs 5 bucks. Older brother says it only costs 10 bucks.

What are they thinking, how are they estimating? Younger sister is thinking Under estimating, just 1.00x5= $5.00 Older brother is thinking Over estimating, 2.00x5= $10.00

Where do the decimals go? 2.2 x 1.8= 3960

Where do the decimals go here?

3.9 x 5.8= 22620 Is $9.00 enough and prove it.

2.57 x 0.45= 118220

Pronghorn: 58kg Dall's: 1.5 times as much as a pronghorn. How much does Dall's weigh? Approximate: 90kg. 60x1=60 kg. 90 kg. (In between the two weights.) 60x2=120 kg. Exactly: 87kg.

Homework is:

46x2.5 = 64x4.5 = First estimate then calculate.

Here is a video formultiplying decimals. If you click multiplying decimals it will take you to a link that explains the multiplying of decimals. Good Luck and I hope it isn't hard to understand.

Mr.Isfeld will be collecting number of the day tomorrow.

Link- highlight a word and press the green button. Then look for a site that you think would build interest and that is about the topic. Then you copy and paste the URL. After you get a link, click preview to check the link. Check out this link!

Image- find an image (google image) then save it to your computer. Then browse and find the image. You can change the layout and size. Then press upload image. See this image!

Video-Go to youtube and find a video that will build interest about the topic you are discussing. Once you've found a video, click on the grey box anf highlight and copy the code that is in the box titled "embed". Then click edit HT.ML. Scroll to the bottom then pick the code and press preview. See this video!:

Font-To change the font, click the arrow next to the word "font." Scroll down and find a don't that you like and that all can read.

Colour-To change the color, click on the T with the colored squares. Then choose a color. It is best to change the color of important facts, but try not to use bright colors that are hard to see.

Size- To change the size, click the sign with the double T's. Then change the size you want to write with. Don't pick anything too small or too large.